Picioarele copiilor
Picioarele copiilor

Picioarele copiilor

În ce credem:
Vrem ca și copiii să crească și să se dezvolte sănătoși credem că picioarele stau la baza acestei dezvoltări.

Pentru primii șapte ani de viață, picioarele copiilor se schimbă dramatic. În această perioadă cea mai importantă, picioarele nu trebuie constrânse și strânse.

Cel mai bun lucru pentru copiii noștri este să-i lăsăm să se târască, să meargă și să alerge desculți (desigur, ori de câte ori este posibil, de ex. acasă, pe nisip sau pe iarbă sigură) - datorită acestui fapt, întăresc mușchii, tendoanele și oasele picioarele într-un mod natural și sănătos. Copilul învață să mențină echilibrul, capătă coordonare și învață să mențină postura corectă.

Picioarele copiilor sunt foarte diferite de cele ale adulților - sunt mai late la degetele de la picioare, mai înguste la călcâi, iar arcul interior este umplut cu țesut gras.

De la naștere până la aproximativ 7 ani, piciorul copilului trece printr-o serie de modificări. Țesutul gras al arcului intern dispare, oasele se formează și se întăresc, iar mușchii se întăresc (interesant, 26 oase ale piciorului și 36 articulații între ele nu sunt complet formate până la vârsta de 13).


 
Picioarele tinere sunt foarte moi și plastice la început, prin urmare, pentru ca acestea să se dezvolte sănătos și natural, necesită încălțăminte care să ofere o mare flexibilitate și mobilitate naturală - similară cu cea a unui picior gol. Șosetele ferme, tălpile rigide și materialele dure împiedică dezvoltarea corectă a piciorului unui copil, ceea ce poate duce la picioare plate, deformări ale picioarelor și defecte de postură.

Piciorul are peste 200.000 de terminații nervoase, care este cea mai mare densitate din întregul corp.

70% din informațiile despre mișcarea corpului uman vin în creier din nervii din picioare - deci cu cât copilul tău simte mai bine pământul, cu atât sunt mai bune condițiile pentru ca corpul său să meargă corect, să mențină echilibrul și o poziție adecvată.

Pantofii moi cu talpă subțire oferă o bună senzație de sol și permit creierului copilului să dezvolte o organizare și o interpretare adecvată a impresiilor senzoriale provenite de la picioare.

Copiii se nasc cu oase moi care se întăresc în timp.

Vă amintiți istoria modului în care picioarele erau strânse în China? - acesta este cel mai extrem caz care arată cât de flexibile și de plastice sunt picioarele copiilor. Încălțarea încălțămintei strânse, slab croite și a șosetelor strânse pentru copii are un efect similar, deoarece formează piciorul într-un mod nefiresc.

Problemele la picioare se pot răspândi în timp în alte părți ale corpului - glezne, genunchi, șolduri și coloane vertebrale.

Mișcarea și exercițiile fizice sunt cheia dezvoltării mușchilor puternici și bine formați. Copilul ar trebui să-și exercite mușchii piciorului îndoindu-i, răsucindu-i, rostogolindu-i și îndoindu-i în mod natural. O astfel de mobilitate este asigurată de un picior desculț, motiv pentru care mersul desculț este atât de recomandat copiilor.

Atunci când alegeți încălțăminte pentru copilul dvs., acordați atenție dacă nu limitează mobilitatea piciorului (de exemplu, prin rigidizarea gleznei sau prin utilizarea unei tălpi rigide).

Mulți părinți își fac griji că picioarele copiilor lor se răcesc când merg desculț.

Nu trebuie să fiți prea protectivi în această privință și să-i forțați să poarte șosete sau pantofi atunci când nu este necesar

În practică, într-un picior liber, sângele poate curge liber, oferindu-i căldura sa naturală.

Picioarele copiilor transpiră de două ori mai mult decât picioarele adulte, deci este important să-le lăsați picioarele să respire.

Pielea este un material natural care este respirabil și permite piciorului să respire.

Pielea naturală de înaltă calitate este moale, funcţionează cu piciorul, nu opărește.

Când încălțămintea strânge degetele de la picioare în așa fel încât degetele de la picioare să nu poată fi întinse în mod natural și să funcționeze în timp ce merg, copilul începe să pună piciorul pe marginea exterioară a piciorului pentru a menține echilibrul. Copilul învață apoi să meargă împingând arcul tălpii în locul degetelor de la picioare, ceea ce duce la picioare plate.

Pentru a evita platfusul la copilul dumneavoastră, încălțați-l cu încălțăminte care nu restricționează picioarele.
 

Pielea copiilor este subţire și sensibilă - este important ca materialele din care este fabricată încălțămintea copiilor să nu conțină substanțe nocive sau iritante care ar putea pătrunde în corpul lor.

 

PROVECT je jediným distributorem v České republice

PROVECT sp. z o.o.   |   Ul. Gajowa 1   |   43-100 Tychy   |   Poland

O nákupech

Site-ul web folosește cookie-uri pentru a furniza servicii în conformitate cu

ZAMKNIJ